Project administrator

This job requires that you speak Swedish.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Med cirka 3 700 heltidsstudenter, 500 anställda och 160 internationella partneruniversitet, huvudämnena ekonomi och juridik och dess fyra avdelningar, erbjuder Handelshögskolan i Göteborg ett unikt sortiment. Skolan tillhandahåller också unika samarbeten med industrin och den offentliga sektorn. Handelshögskolan i Göteborg är EQUIS, AACSB och AMBA ackrediterad.

Environment for Development (EfD) är en enhet vid Handelshögskolan i Göteborg med 22 medarbetare. EfD är ett globalt nätverk av forskningscentra inom miljöekonomi främst baserat i det globala syd. Nätverket samordnas av enheten. Det övergripande målet med EfD är att stödja fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling genom att bygga miljöekonomisk kapacitet och koppla denna till policyprocesser. EfD har centra vid akademiska institutioner i Centralamerika, Chile, Colombia, Etiopien, Ghana, Indien, Kenya, Kina, Nigeria, Sydafrika, Tanzania, Uganda, och Vietnam. Mer information om EfD finns på EfDs webbplats:

www.environmentfordevelopment.org

Arbetsuppgifter

Som administratör kommer du att hantera administrationen för enhetens stöd till EfD-nätverket. Den största finansiären av detta arbete är Sidas Globala Program.

Du kommer att arbeta nära programledare, liksom andra samordnare, forskare och administratörer vid EfD Global Hub, för att stödja förvaltningen och utvecklingen av Sida-EfD programmet och enheten. I arbetsuppgifterna ingår att hantera den årliga processen mot våra centra och partners kring budgetering, finansiell rapportering och revision, i nära samarbete med en ekonom och programledningen. I arbetsuppgifterna ingår vidare att upprätta avtal (med stöd från affärsjurist på Forsknings- och Innovationskontoret och EfD teamet), samt att hantera utbetalningar, gäster och resebokningar, inköp och upphandling, leverantörsfakturor samt arkivering och diarieföring.

Vid behov arbetar du även med arrangemang som exempelvis seminarier och konferenser tillsammans med konferensansvarig.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och självständiga. Samordning gällande administration sker också mellan olika program och projekt, så administratörsgruppen har ett nära samarbete i vissa processer.

Kvalifikationer

Krav:

En universitetsexamen inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis inom offentlig förvaltning, administration eller ekonomi, alternativt en gymnasieexamen tillsammans med mångårig relevant erfarenhet av för tjänsten relevant arbete.

En van datoranvändare, med avancerade kunskaper inom MS Officepaketet (särskilt Excel, Word, Outlook) samt SharePoint.

En god förmåga att uttrycka sig väl på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriter:

Tidigare erfarenhet av liknande arbete på universitet/högskola eller annan statlig

Kunskaper om regelverk som rör universitets- och högskolesektorn samt tidigare erfarenhet av relevanta administrativa system, exempelvis Agresso och Proceedo.

Erfarenhet från arbete inom internationella organisationer, speciellt med budgetarbete och finansiell uppföljning där du har hanterat olika valutakurser.

För att lyckas i tjänsten behöver du trivas med att självständigt utföra arbetsuppgifter samt att ansvara för att de blir slutförda. Då arbetet ofta är föränderligt behöver du kunna prioritera och snabbt ställa om till nya förutsättningar. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, engagemang och ansvarstagande och du behöver även vara noggrann, ordningsam och strukturerad.

Då du kommer ha mycket kontakt med såväl medarbetare som gäster och studenter ser vi att du som person är utåtriktad och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete i viss utsträckning när det fungerar för verksamheten.

Anställning

Anställningen är en tillsvidaretjänst med en omfattning på 100% av heltid, vid enheten Environment for Development vid Göteborgs universitet. Tillträde för anställningen är 2023-03-31 eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande

Ett kort skriftligt och muntligt språkprov på engelska kan genomföras för kandidater som väljs ut för intervju. Referenser kommer att kontaktas för de högst rankade kandidaterna.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:.

Gunnar Köhlin, EfD föreståndare, 031-786 44 26, gunnar.kohlin@efd.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för

att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urvalet av sökande kandidater görs utifrån de handlingar och kvalifikationer som är registrerade i ansökan vid sista ansökningsdag.

Bifoga i ansökan:

CV

Personligt brev

Examensbevis/betyg/intyg på utbildning

Övriga dokument, relevanta för ansökan

Tre referenser (namn och kontaktuppgifter)

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-01-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar

i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgsuniversitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal.

Id: 10351

Projektadministratör EfD

Diarienummer: PAR 2022/1665

Projektadministratör

Job opening | 12 January 2023